Trelleborg logo

Byggeprocessen

Med over 60 års erfaring er Trelleborg Fritidshuse din trygge partner i byggeprocessen. Vores ekspertise sikrer høj kvalitet, skræddersyede løsninger og en problemfri oplevelse fra start til slut. Vi forstår, hvad der kræves for at skabe et fritidshus, der matcher dine behov, og vi guider dig sikkert gennem hvert trin. Med Trelleborg får du ikke kun et hus – du får et hjem, der holder i generationer.

De indledende øvelser


1.

Byggerådgiveren

Den første vores kunde møder, er byggerådgiveren. Boligbehov, byggegrund og økonomi drøftes, og der udarbejdes ofte en råskitse, der anvendes til udarbejdelse af et detaljeret budget.

2.

Finansiering

Når der foreligger et budget over de samlede byggeomkostninger, går turen til banken, der skal godkende byggebudgettet. De fleste kunder har allerede fået en forhåndsgodkendelse af banken, og skal kun have godkendt det endelige budget, før der kan indgås aftale om en husleverance.

3.

Geoteknisk undersøgelse

Der skal altid udføres en geoteknisk undersøgelse af jordbundens bæreevne, og af hensyn til fastlæggelse af omkostninger, er det hensigtsmæssigt, at det sker så tidligt i processen som muligt.


Hvis der ikke foreligger en geoteknisk undersøgelse, er vores byggerådgivere behjælpelige med at rekvirere denne.

4.

Materialevalg og teknik

Hovedparten af materialevalgene træffes inden projekttegningerne udarbejdes, herunder beslutning om udvendige beklædninger, tagbelægning, vinduesudformning, indvendige lofter samt i hvilke rum, der skal være fliser.



 På dette tidspunkt træffes der ligeledes beslutning om, hvilke tekniske anlæg huset forsynes med. Alle disse valg har indflydelse på de lovpligtig LCA- og energiberegninger. 

5.

Arkitekt og byggeandragende

Når de økonomiske rammer for projektet ligger fast, er det tid til at indgå aftale med arkitekten, der udarbejder projekttegninger og indsender byggeandragende, altså ansøgning om byggetilladelse. Vores kunde bliver nu benævnt bygherre.


Arkitekten rekvirerer en landinspektør, der indledningsvis foretager nedenstående forundersøgelse. Når projekttegningerne er godkendt af bygherre og byggeandragende indsendt til kommunen, kan der som udgangspunkt ikke foretages efterfølgende ændringer i projektet.

6.

Landinspektør, forundersøgelse

Landinspektørens forundersøgelse omfatter undersøgelse af servitutter, deklarationer, lokalplaner og fredninger.


Forundersøgelsen udføres inden projekttegningerne udarbejdes, og har til formål at sikre, at det påtænkte byggeri er lovligt og kan gennemføres. Der udarbejdes desuden en koteplan over byggegrunden.

7.

Energi-, dagslys og LCA-beregninger

Landinspektørens forundersøgelse omfatter undersøgelse af servitutter, deklarationer, lokalplaner og fredninger.


Forundersøgelsen udføres inden projekttegningerne udarbejdes, og har til formål at sikre, at det påtænkte byggeri er lovligt og kan gennemføres. Der udarbejdes desuden en koteplan over byggegrunden.

8.

Enterpriseaftale

Leveringsaftalen mellem bygherre og Trelleborg er benævnt ”Entrepriseaftale”.


Entrepriseaftalen for nøglebyg indgås normalt først, når de endelige projekttegninger foreligger, mens Entrepriseaftalen for fagentreprise ofte kan være indgået på et tidligere tidspunkt.

9.

Accept

Leveringsaftalen er først endelig, når Trelleborg skriftligt har meddelt accept - med eventuelle kommentarer eller præciseringer - af aftalen.

10.

Entrepernørbreve

Når byggeandragende er indsendt til kommunen, og der er indgået en Entrepriseaftale, sender Trelleborgs byggeleder projektet ud til de entreprenører og samarbejdspartnere, der er tilknyttet sagen. Bygherre modtager til orientering kopi af relevante skrivelser.

11.

Byggetilladelse

Når byggetilladelsen er udstedt, gennemgås den af både arkitekt og Trelleborg, og nu kan byggeriet sættes i gang.

12.

Sikkerhedsstillelse

Bygherre skal stille sikkerhed for betaling af Trelleborgs leverance, og til det formål udarbejder Trelleborgs advokat de fornødne dokumenter, som skal noteres af bygherres bank.


Byggeriet kan ikke påbegyndes, før sikkerhedsstillelsen er bragt i orden, så det er vigtigt, at vores bygherre får taget hånd om det tidligt i processen. Seneste tidspunkt for sikkerhedsstillelse vil fremgå af Entrepriseaftalen.

13.

Huset sættes i produktion

Det er nu tid til at huset sættes i produktion. Der udarbejdes detaljerede materialelister og foretages bestilling af en lang række af de materialer og komponenter, der skal anvendes i huset.

Byggeriet går i gang


14.

Landinspektør, afsætning

Umiddelbart før fundamentet påbegyndes, afsætter landinspektøren huset på byggegrunden.


Hvis huset bygges på en sandpude, vil den normalt blive etableret før huset afsættes, og det kan være nødvendigt at foretage en midlertidig ”grovafsætning” før sandpuden etableres.

15.

Fundament

Støbemester udfører fundament og kloak, og såfremt huset opvarmes med jordvarme, bliver jordslangerne gravet ned. Hvis vejret er godt, tager arbejdet normalt 3-4 uger. 

16.

Landinspektør, kontrolopmåling

Når støbemesteren er færdig, rekvirerer han landinspektøren, der kontrollerer fundamentet, både med hensyn til placering på grund, kote og planhed af betondæk og sokkel. Kontrollen sendes til Trelleborgs godkendelse.

17.

Råhusbyggeri

Selve træhusbyggeriet starter med, at træskelettet rejses. Skeletkonstruktionen leveres som færdigtildannet tømmer, og resten af trækonstruktionen tildannes på stedet. Huset lukkes udvendigt, og taget oplægges. Der er meget håndværk i denne del af processen.


Råhusbyggeriet tager normalt 1 – 2 måneder. Har bygherre købt et råhus, foretages der aflevering, når råhuset er færdigbygget.

18.

Indvendig færdiggørelse

Når huset er lukket, er det tid til den indvendige færdiggørelse. Der kan være behov for en udtørringsperiode, og i så fald vil der være en pause i byggeriet, inden det indvendige arbejde påbegyndes.


 Det indvendige arbejde tager normalt 3 – 6 måneder.

19.

Trykprøvning

Inden huset afleveres foretages en trykprøvning for at dokumentere, at huset er tæt og lever op til bygningsreglementets krav til tæthed. Såfremt den indvendige færdiggørelse er leveret af Trelleborg, er det Trelleborg der rekvirerer trykprøvningen.

20.

Aflevering

Når Trelleborgs leverance er færdig, bliver bygherre kaldt til aflevering. Det er Trelleborgs montør, der foretager afleveringen, og der udfyldes en ”afleveringsblanket”, hvor eventuelle anmærkninger påføres.


Såfremt der er mindre fejl, der ønskes rettet, sker det normalt på stedet, så huset kan afleveres fejlfrit. 

21.

Køkken og inventar

Køkken og inventar (garderobeskabe, bad- og bryggerselementer) er altid bygherres leverance. Trelleborg har aftaler med udvalgte leverandører, der tilbyder vores bygherre gode rabatter, men det står bygherre frit for at vælge en alternativ leverandør.

22.

Energimærkning

Huset skal energimærkes, før det kan færdigmeldes hos kommunen. Trelleborg formidler kontakt til en udvalgt energimærkekonsulent, der tilser hus og tekniske installationer, hvorefter der udarbejdes et såkaldt energimærke. 

23.

Færdigmelding

Byggeriet er nu færdigt, og inden indflytning skal det færdigmeldes hos kommunen. Trelleborgs arkitektkontor assisterer med færdigmeldingen. Såfremt bygherre har anvendt egne fagentreprenører, skal bygherre skaffe en række dokumenter til brug for færdigmeldingen. 

24.

Indflytning

Familiens nye hjem står klar, og vi håber, at have endnu en tilfreds kunde boende i et af de godt 7000 huse, vi har leveret gennem mere end 60 års virke med træ, træhuse og fokus på lavt energiforbrug og kvalitetsbyggerier. 

Share by: